bomull i näsan och pussel

Det där i näsan jag funderade över, har jag inte blivit klokare på.
Har haft (och har) en dunderförkylning och har varit hemma i veckan.
Det var länge sedan jag var SÅ förkyld.
Men nu verkar det som om det är på väg att ge med sig, men det låter fortfarande som om någon fyllt mina näsgångar med bomull!

Minimannen och pappan har en gemensam syssla, nämligen pussel. Minimannen har blivit riktigt duktig på att klura ut vart bitarna ska sitta. Här är de i färd med att få ihop Bamse och hans vänner, ett pussel på 50 bitar...


(Klart att jag glömde fota när pusslet var klart... *suckar*)


jag undrar..

... hur mycket snor det egentligen kan få plats i en näsa?


knasiga kids

Mina två busungar är ibland helknasiga!
Kolla in dessa bilder, så förstår ni vad jag menar...

kompismys

I lördags var vi hos vänner och myste.
Här är Minimannen och kompisen G.
Dags att dra ut i fält?


från ljus till mörk

Innan var jag ljus:Nu har jag blivit mörkare.
Kul att busa lite,
men jag hajar till varenda gång jag går förbi en spegel!
Stora lilla killen läser!

Mycket händer just nu i Stora lilla killens liv. Det började med att en tjej frågade chans på honom och han sa ja. Sedan tappade han den första tanden och det senaste: Han har knäckt läskoden!
Tjohoo!
Jättehäftigt.
Han har länge kunnat alla bokstäver och deras ljud. Men inte att han varit redo att ljuda ihop till ord. Så helt plötsligt kom det. Nu ljudar han allt som kommer i hans väg. Allt ska läsas. Inte alltid med lyckat resultat, men de flesta ljudenliga orden klipper han galant.
Sååå häftigt!

Min lilla bebis har helt plötsligt blivit en stor liten kille.


full fart i pulkabacken

Så här ser det ut när grabbarna bus och mostern busar i snön och åker racer i pulkabacken!
julklapp

Om kvällarna är det eviga diskussioner i det MissyElliotska hemmet om vem som ska få sitta vid datorn. Vi har bara en dator och den är eftertraktad av 3/4 av medlemmarna i familjen.

Men inte längre!
Jag önskade mig en bärbar liten skönhet av min papps i julklapp. (Ja, lite pengar fick jag allt skjuta till själv...) Min papps är superduktig på allt som har med datorer att göra så det var hans uppdrag att hitta en passande laptop till mig. Och vet ni, numera kan jag sitta i soffan och mysa med laptopen i knät och samtidigt slökolla på tv.De två största grabbsen i familjen får numera tillgång till den stationära. Slutdiskuterat alltså.

kalla fötter?

När man varit ute och åkt pulka i den här kylan är det skönt med ett varmt bad. Det tyckte älsklingens fötter också när de makade sig ner i badet hos barnen....


tannalöse gobbe

En stor dag för Stora lilla killen. Onsdagen den 6:e januari 2010, kl. 19.50, tappade han sin första tand. Den har varit lös i veckor och så äntligen tog han mod till sig, stängde in sig på toaletten och vickade och vickade...
Ett yl talade om för oss att han lyckats och att den var ute.

Minimannen 3 år

Idag fyller min älskade lillprins 3 år.
Underbara lilla busonge!
Jag älskar dig så mycket.snöskottning och snökastning

Åh, vad det är mysigt med snö.
Minimannen och jag har tillbringat förmiddagen ute och försökt att skotta undan på vår KORTA uppfart, så vi kan komma ut med bilen.
(Eller rättare sagt, jag skottade undan och Minimannen skottade tillbaka.)När vi skottat klart tyckte Minimannen att det var dags att kasta snö på mamman!
bara jag och Minimannen


Nu har jag precis kört älsklingen och Stora lilla killen till tåget. De ska till Göteborg för att titta på hockey. Stora lilla killen fick biljetter i julklapp att se HV71 möta Frölunda på bortaplan. Vilket äventyr.
Han har räknat dagarna...
De passar på att stanna över en natt
för att hinna umgås med älsklingens syster, bror, svägerska och brorson.

Vad i hela friden ska jag och Minimannen hitta på för kul för att kompensera detta?

måndag, mys och hosta...

Måndag och fortfarande lite lov.
Vi myser mest omkring eftersom älsklingen också är lite ledig.
Barnen tillbringar en massa tid i pulkabacken.
Idag fick jag inte följa med för jag har drabbats av en jäkla hosta som håller mig vaken på nätterna. Annars mår jag bra förutom en massa träningsvärk efter alla hostattacker.


nyårsaftonen

Åh, vilken underbar kväll det blev.
Suzanita hade verkligen planerat allt toppen.
God mat, svängig musik och gött vin.
Bilderna får tala för sig själva, men som ni ser dansades och sjöngs det en hel del.Vi var 11 vuxna och 13 barn som höll igång inpå småtimmarna. Minimannen höll sig till efter 01, då ville han sova. Stora lilla killen däremot var uppe ända tills vi tassade hem vid 03-snåret.RSS 2.0